Hoppa direkt till innehåll

Logga för Äppelhyllan med texten: tips för bibliotek

Marknadsföringsmaterial av Äppelhyllan-material

I projektet togs rullar med klistermärken, affisch och vykort med äpplet fram. Dessa är nu dessvärre slut och det finns ingen information om dessa kommer att finnas att beställas igen.

 

Äppellogga med vit bakgrund 145 pxÄppelloggan med transparent bakgrund 145 pxÄppelloggan transparent 100 pxÄppelllogga transparent 70 px

 

 

 

 

Äppelloggan i zip-fil (Högerklicka på länken och välj Spara som..) som innehåller äppellogotypen i formaten JPEG, TIFF och EPS.

Dessutom finns loggan i versioner för montering i exempelvis Word och för användning i designprogram.
Mappen innehåller också en Wordsida där illustratören monterat in äpplet i olika storlekar.

Vem får använda loggan?
Loggan är fri för användning för att informera om tillgänglig bibliotekensverksamhet och andra kulturaktiviteter för barn och unga. Ej för kommersiellt bruk.

Klicka för större bildTips:
Gnosjö bibliotek har sytt upp loggan i tyg. Äpplet har fått sig en liten mask och hänger i taket ovanför deras Äppelhylla.

 

 

Foldern Äppelhyllan - läsglädje med funktionsnedsättning

Foldern "Äppelhyllan - Läsglädje för barn med funktionshinder" är producerad av fd Regionbibliotek Västra Götaland och Länsbiblioteket i Jönköping och reviderad 2014 av MTM/Kärnhusgruppen.  Du kan hämta hem och fylla i egna uppgifter på "baksidan". Foldern är i pdf-format.

Version för tryck, april 2014 - Version för utskrift (pdf, öppnas i ny sida)

Information in english about the Apple Shelves (OBS not updated)

Andra foldrar om Äppelhyllor

Faktablad från MTM om Äppelhyllor från MTM (pdf, öppnas i ny sida)

Fanny Eriksson och Alma Landqvist sitter inne i studion och poddar. Foto: Foto FDB, Föräldraföreningen för dyslektiska barn

Tips till dig som förälder om dyslexi

 

Tonåringarna Fanny Eriksson och Alma Landqvist har båda dyslexi. Men kunskapen om diagnosen är ganska låg bland allmänheten, tycker dom. I DyssePodden utforskar de ämnet och här tipsar de dig som förälder till ett barn med dyslexi hur du kan tänka. 

Läs intervjun med Alma och Fanny från DyssePodden

Sara Appelqvist och Sandra Engman Fingal, bibliotekarier.

På Äppelhyllan finns berättelser att känna igen sig i

 

- Den vanligaste frågan vi får från föräldrar är att de letar efter berättelser att känna igen sig i, säger bibliotekarierna Sara Appelqvist och Sandra Engman Fingal som är ansvariga för Äppelhyllan på sina bibliotek. I en intervju med oss berättar de hur föräldrar till barn med en eventuell diagnos kan få stöttning genom litteratur.

Läs intervjun med bibliotekarierna

-1