Hoppa till innehållet

Athena: Det är aldrig för sent!

Författare:
Serie: Athena

Det är nu det händer. Athena börjar i 7b. Första dagen i skolan är Ronja så nervös att hon är alldeles blek i ansiktet. Men inte Athena. Hon känner glädje och pirr och julaftonskänsla!

Förutom det underbara med att börja i högstadiet händer två fantastiska saker till i Athenas liv: att fylla 13 år och att Yousef blir mer än en nästbästis…

Den här hösten möter Rädda-Jorden-Klubben sin största utmaning hittills: Hur får man 1,6 miljoner gamlingar i Sverige att sluta dega på ålderdomshem och istället blir klimataktivister?

RJK chockas över att deras pensionärskompisar på Russingården tvingas titta på en tjock-teve med bara tre kanaler i ett varmdammigt allrum! Inte konstigt att de verkar apatiska - de har såklart supertråkigt!

Här måste fixas wi-fi, nya kanalpaket och minst ett dataspel! Men hur gör man det när kommunen inte vill betala?

Och vad händer med Sven och Monica som varit gifta i 50 år och riskerar att tvingas isär? Kan RJK stoppa det? Vilken tur

Kategori

Ämne

Recensioner - Så här tycker andra om boken

Lily, 13 år

Jättebra och lättläst! Bra att ha som läsläxa i femman och fyran.

Tyra, 11 år

Den här boken var väldigt bra! Jag gillar att den inspererar till att göra världen till en bättre plats, men att det även finns lite romantik och humor i den. Om jag skulle betygsätta Det är aldrig försent hade den fått 9/10.

Vad tycker du om boken?