Hoppa till innehållet

Sagan om ljusbäraren

Författare: Ylva Hällen
Serie: Ylvania
Albas fosterföräldrar verkar inte bry sig alls om henne längre. Tur hon har Jussi, bästa vännen finns alltid där för henne. Så händer något otroligt. En koltrast dyker upp med ett meddelande. Alba är egentligen från en annan värld och nu behövs hon där. Något har vaknat i landet Ylvania och Alba är ljusbäraren och en av fyra väktare. Att hon bara är elva år kan inte hjälpas. Landet är i fara och bara väktarna kan rädda landet från de onda krafterna och giftet som sprids. Men först måste väktarna lära känna sina krafter och varandra. Och rädda dom som fått glömskans gift i sig. En kamp på liv och död har börjat.

Recensioner - Så här tycker andra om boken

ingrid, 10 år

Jag tycker att boken är bra och spännande

Alice, 10 år

Boken är jättebra! Den är spännande, rolig och har en fin historia. När man väl börjat läsa så kan man inte sluta. Boken får 10/10 i poäng

Alma, 11 år

Boken är toppen. Jag gillar att världen är den samma som i barnkanalen (för er som inte vet, det gick ett barnprogram om den världen). Men den funkar absolut utan att ha sett programmet. Den är spännande och personerna har intressanta problem och relationer med andra personer.

Vad tycker du om boken?