Hoppa till innehållet

Vad du får låna av Barnens bibliotek

Vill du skriva ut eller dela innehåll från Barnens bibliotek? På den här sidan hittar du information om vad som gäller när du använder vårt material. 

Barnens bibliotek är en läs-, skriv- och litteraturfrämjande sajt för barn och unga. Våra besökare kan utan kostnad ta del av innehållet, som är helt utan reklam, på vår webbplats.

Materialet på sajten är till för att stötta dig som vuxen och förenkla ditt främjande arbete. Många av våra artiklar samt det utskrivbara materialet kan användas på bibliotek, skola eller andra kreativa miljöer. Nedan följer information för dig som vill använda vårt material. 

Upphovsrätt

Texter

Du får använda texterna på Barnens bibliotek i verksamheter som riktar sig till barn så länge du berättar att Barnens bibliotek är källan. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan vårt tillstånd.

Bilder

Det är fritt att använda loggorna. Bilder på sajten (alltså inte vårt utskrivbara material) kräver en förfrågan till oss innan de kan användas. Många bilder på webbplatsen är hämtade från en bildbyrå och kan därför inte användas vidare av andra verksamheter. Bilder på författare har vi ibland fått från förlagen. Ett tips är att själv kontakta förlagen och fråga om du kan få använda deras författarbilder. 

Länkar

För att fler ska kunna hitta till oss välkomnar vi att du länkar till oss i samband med att du använder dig av vårt material.

Utskrivbart material

Allt material som går att ladda ner är gratis och fritt att använda i verksamheter som bibliotek och skola. Ange alltid källa. 

Material att skriva ut på Barnens bibliotek

Bokmärken 

Det går att beställa gratis bokmärken av oss!

Beställ bokmärken

Undrar du över något annat som vi har här på Barnens bibliotek, kontakta oss!