Hoppa till innehållet

Våra skrivregler

Visst är det roligt att skriva! Men var noga så att du inte sårar eller skadar andra i din text. Här är våra regler som du måste följa när du skriver på Barnens bibliotek. 

Barnens bibliotek är främst till för dig mellan 8 och 12 år. På sajten kan du själv vara med och skriva bland annat bokrecensioner i vårt boksök. Ibland kan redaktörerna välja att inte publicera din recension eller ändra lite i den innan publicering. Det kan vara för att din recension innehåller information som andra kanske inte borde läsa, till exempel känsliga uppgifter om dig själv eller en annan person som finns på riktigt.   

För att alla ska känna sig trygga och välkomna på sajten finns det också en del regler som du måste hålla följa. Om du inte följer reglerna kommer din text inte att publiceras.

Regler

  • Skriv inga fula ord. Du får till exempel inte skriva grova svordomar eller könsord.
  • Ditt användarnamn får inte innehålla fula ord. Det får inte heller vara namnet på en verklig person förutom du själv.
  • Du får inte mobba eller vara elak. Exempelvis får du inte skriva något rasistiskt eller dumt om någons religion, sexualitet eller funktionsnedsättning.
  • Du får inte använda någon annans text och säga att det är din egen. Det är förbjudet enligt lag och kallas att man plagierar någon.  

Skriva på Barnens bibliotek