Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Läs om författare och illustratörer (klicka på första bokstaven i efternamnet):

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Foto på Barbro Lindgren. lånat från Rabéns hemsida

 

Barbro Lindgren

 

Bild på Stora boken om Den vilda bebin. Bilder av Eva ErikssonALMA-priset

 

Barbro Lindgren får 2014 års ALMA-pris. Hurra så bra!


Guldmedalj
Barbro Lindgren har fått guldmedalj av vår regering. Medalj av åttonde storleken. På den står det Illis quorum meruere labores. Det betyder ungefär Till den som gjort nåt riktigt bra och förtjänar medalj. Och visst förtjänar Barbro en guldmedalj! Grattis önskar vi på Barnens bibliotek!

Barbro Lindgren har skrivit över 90 böcker. Böckerna om Loranga, Max, Vilda bebin, Sparvel, Mattias, Pompe, Alban, Benny...

Säkert har du läst hennes böcker - speciellt när du var riktigt liten. För det är Barbro som skrivit om Max. Världens bästa småbarnsböcker.

Vilken är din favorit?
Min favorit bland Barbros böcker är Den vilda bebin. Den är så härlig. Bäst är när Vilda bebin rymmer bara för att se hur ledsna mammor kan bli.

Eller så är det Godda! Godda! Jojje Wadenius har gjort musik till dikterna i den boken. Lyssna på dom! Det här är en favorit:

Barbro Lindgren har jobbat mycket ihop med Eva Eriksson som gör teckningarna i både Max-böckerna och Vilda bebin-böckerna och många många fler av Barbros böcker.

Flera av Barbros böcker har blivit film eller teater och till och med opera. Du har väl sett filmen om Loranga, Masarin och Dartanjang? Den kanske finns att låna på ditt bibliotek. Fråga annars efter skivan där Toivo Pavlo läser berättelsen. Härlig att lyssna på! Det finns en inläsning med Björn Kjellman också. Loranga har också blivit seriealbum.

Omslag till VLMF - vad lever man förHär är en av Barbros böcker om Barnhans, nöken och alla de andra som heter VLMF. Det står för - Vad lever man för.

Nu är alla gosedjur i Barnhans land tillbaka igen. Den ordentliga och allvarliga farboronallen, gummiapan med sin motorcykel, Röden och den förtjusande lilla Pricknallen. Men Ellen är tom och tyst. Hon är nog död. Man får ordna en begravning. Oh, så spännande.

 

 

 

 

Barbro

 

Lindgren

-1