Select the search type
  • Site
  • Web
Search
 

Du har rätt att delta i aktiviteter

Du har rätt att få göra saker du tycker är roliga på din fritid. Till exempel att leka, måla, lyssna på musik, se film eller gå på teater.

Har du ett funktionshinder så ska du få möjlighet att delta precis som alla andra.

Till Barnkonventionens startsida »

Iskompisar. Ett oslagbart gängIskompisar. Ett oslagbart gäng av Linda Skugge

Helt otroligt! Konståkarna får inte vara i ishallen längre utan måste åka till grannkommunen. Det kommer aldrig att funka för Vendela. Hon måste passa småsyskonen och hjälpa mamma som väntar barn och inte får anstränga sig. Nu skulle hon behöva bästisen Jasmine. Men hon tränar redan i en annan grupp och svarar inte på sms. Har hon glömt bort Vendela? Tur hon har kompisarna Saga och Sasha som ställer upp när det riktigt krisar sig för Vendela.

 

 

Lästips

Street av Eva Susso (Dansfabriken 1)

Melina och Marko är kompisar. De bor i Bredäng. Marko är en machokille, men Melina drar sig inte för att påpeka hans brister. Tillsammans dansar de street. Det betyder nästan allt för dem. När Rafael dyker upp blir Melina förälskad. Hon vill inte berätta det för Marko och hon vet inte riktigt hur hon skall närma sig Rafael. På en fest träffar Marko två tjejer ifrån den "finare" förorten och Marko drömmer om Olga, den ena tjejen, men hurdan är hon egentligen? Är det någon som Marko verkligen tycker om?
Första delen i en trilogi, den fortsättes av Funk och Break.

Ramla tusen gånger av Ylva Wallin

Gretas kompisar har anmält sig till fotbollsskolan på sommarlovet. Greta vill hellre åka på friidrottsläger som de gjorde förra sommaren, men hon vill helst av allt vara tillsammans med sina kompisar. Med viss tvekan anmäler hon sig till fotbollen. De vuxna säger att det är lek, men Greta tycker att många spelar som om det gällde livet. Dessutom känner hon att hon inte kan, och säkert aldrig kan lära sig?

 

 

Bellas band av Tomas Dömstedt

Hemma i garaget sitter Bella och trummar och slår. Plötsligt finns melodin där.Och texten.En rocklåt. Nu måste Bella bara göra det hon länge velat helst av allt: Hitta en elgitarrist, en basist, en sångare och bilda ett rockband. När musik är som bäst, då kommer alla känslor på samma gång. Sorg och glädje. Då känns det precis som när man är kär. Kär i Isak. Så är det för Bella. Men kommer "Bellas band" att kunna tävla med "Bad taste" på discot?

Länktips

Nyfiken på att prova på en sport? På Riksidrottsförbundets hemsida kan du läsa om olika sporter och se om det finns föreningar där du bor.

Vad gör en scout? Läs mer på Scoutförbundets hemsida.

I många kommuner finns en kulturskola  där man kan lära sig spela ett instrument, dansa och andra kulturaktiviteter. Sök på kulturskola på din kommuns hemsida.

-1