Hoppa till innehållet
Färgglad figur som ligger ute på en filt och läser med sitt fantasidjur med logotypen Sommarboken - Vänner och hemligheter.
Illustration: Ellinor Richey

Välkommen till Sommarboken

På över 300 bibliotek runt om i Sverige och här på sajten kommer du under hela sommaren att hitta tips på böcker, pyssel och annat kul på temat.

"Vänner och hemligheter" är Sommarbokens tema i år. Temat har tagits fram med hjälp av bokklubben Bokfika på Tibro bibliotek.

Gruppbild med färgglada figurer med en blå himmel bakom.
Sommarboken håller på under hela ditt sommarlov. Illustration: Ellinor Richey

Vad är Sommarboken?

Färgglad figur som går ute med sitt fantasidjur.
Illustration: Ellinor Richey

Sommarboken vänder sig till dig mellan 8 och 12 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker du lyssnat på eller läst, träffa kompisar och fika? Biblioteken ordnar träffar under sommaren. Alla får vara med. Det kvittar hur lite eller hur mycket du läser!

Har du några fler frågor? Kontakta projektledare Katarina Larson katarina.larson@vgregion.se

Gruppbild med färgglada figurer med en blå himmel bakom.

Är du bibliotekarie?

Sommarbokens kärna är den fria läsningen utanför skolan. Barnens läsning ska vara kravlös. Allt är tillåtet att läsa - hur mycket eller hur litet man vill.

Sommarboken erbjuder bibliotek att beställa Sommarbokspaket för att rama in och förtydliga konceptet Sommarboken till sina bokträffar.

Mer information om Sommarboken

Hellre lyssna än läsa?

Är det lättare att lyssna på böcker än att läsa dem? Fråga på ditt bibliotek så hjälper de dig att låna böcker som du kan lyssna på och/eller ladda ner appen Legimus.